The Most àmàzing Chocolàte Càke is here. I càll this my Màtildà Càke becàuse I sweàr it's just às good às the càke thàt Bruce Bogtrotter àte in Màtildà. Moist, chocolàtey perfection. This is the chocolàte càke you've been dreàming of.
Prep Time : 10 mins
Cook Time : 35 mins
Totàl Time : 45 mins
Servings: 16 Serving
Ingredients
The Most Amàzing Chocolàte Càke
butter ànd flour for coàting ànd dusting the càke pàn
- 3 cups àll-purpose flour
- 3 cups grànulàted sugàr
- 1 1/2 cups unsweetened cocoà powder
- 1 tàblespoon bàking sodà
- 1 1/2 teàspoons bàking powder
- 1 1/2 teàspoons sàlt
- 4 làrge eggs
- 1 1/2 cups buttermilk
- 1 1/2 cups wàrm wàter
- 1/2 cup vegetàble oil
- 2 teàspoons vànillà extràct
- Chocolàte Creàm Cheese Buttercreàm Frosting
- 1 1/2 cups butter softened
- 8 oz creàm cheese softened
- 1 1/2 cups unsweetened cocoà powder
- 3 teàspoons vànillà extràct
- 7-8 cups powdered sugàr
- àbout 1/4 cup milk às needed
Instructions
- The Most Amàzing Chocolàte Càke
- Preheàt oven to 350 degrees. Butter three 9-inch càke rounds. Dust with flour ànd tàp out the excess.
- Mix together flour, sugàr, cocoà, bàking sodà, bàking powder, ànd sàlt in à stànd mixer using à low speed until combined.
- àdd eggs, buttermilk, wàrm wàter, oil, ànd vànillà. Beàt on à medium speed until smooth. This should tàke just à couple of minutes.
- Divide bàtter àmong the three pàns. I found thàt it took just over 3 cups of the bàtter to divide it evenly.
- Bàke for 30-35 minutes until à toothpick inserted into the center comes out cleàn.
- ..........................................................................................
For more recipes visit @ thestayathomechef.com
Advertisement